KVKK & Gizlilik Politikası - Zagor.Net

KVKK & Gizlilik Politikası

Zagor.Net olarak kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.

Bu doğrultuda işbu Zagor.Net Gizlilik Politikası (“Politika”), üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Kişisel bilgilerinizle ilgili sorularınız varsa lütfen iletşim adresinden bizimle irtibat kurunuz.

Hangi Veriler İşlenmektedir?

Zagor.Net Platform’u kullanımı sırasında üyelerinden ürettiği aşağıda belirtilen kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektedir:

  • Kullanıcı Bilgisi
  • Kullanıcı E-Posta Bilgisi
  • Kullanıcı İşlem Bilgisi
  • Kullanıcı IP Adresi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Veri İşleme Amaçları

Zagor.Net Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin Platform üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması;

  • İleti gönderimi
  • Destek ve çözüm süreçlerinde yer alma
  • Dosya ekleme ve/veya indirme hizmetleri
  • Profili açık kulanıcılar ile iletişim kurabilme.

Sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Platform’un işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere  Zagor.Net tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, Zagor.Net tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Zagor.Net ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Zagor.Net ’nın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.:

Veri Sahiplerinin Onayı Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları

Veri Sahibi’nin açık rızası kapsamında, Platform üzerindeki hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması kapsamında,

  • Sitemizdeki etkinlikleri size bildirmek için e-posta adresinizi kullanabiliriz.
  • Sitemizde belirli işlemleri gerçekleştirdiğinizde IP adresiniz kaydedilir. IP adresiniz asla kamuya açık değildir.
  • Sizi ilgilendirebilecek sitemizdeki faaliyetlerimizi size bildirmenin yanı sıra, zaman zaman tüm üyelerle haber bültenleri veya duyurular gibi önemli bilgileri e-posta yoluyla iletmek isteyebiliriz. Profilinizde bu tür e-postaları etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Sitemizle etkileşiminiz sırasında sizinle ilgili kişisel olmayan bilgileri toplayabiliriz. Bu bilgiler, kullandığınız tarayıcı veya cihaz türü hakkında teknik bilgiler içerebilir. Bu bilgiler yalnızca analiz amacıyla ve sitemize gelen ziyaretçi sayısını izlemek için kullanılacaktır.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler, Platform üzerinden ve elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Bize sağladığınız bilgilerin güvende olmasını sağlamaya kararlıyız. Yetkisiz erişimi veya ifşayı önlemek için, topladığımız bilgileri korumak ve güvenceye almak için uygun önlemler ve prosedürler uyguladık.

  • Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Sizinle ilgili tuttuğumuz kişisel verilere erişme veya bir kopyasını alma hakkına sahipsiniz. Bunu yapmak için lütfen bize ulaşın . Sizin için tuttuğumuz bilgilerin eksik veya yanlış olduğuna inanıyorsanız, bu bilgileri doldurmamızı veya düzeltmemizi istemek için bize ulaşabilirsiniz
  • Ayrıca kişisel verilerinizin silinmesini isteme hakkına da sahipsiniz. Kişisel verilerinizi kaldırmamızı isterseniz lütfen bize ulaşın .

Gizlilik Politikasının Kabulü

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından Zagor.Net adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında Zagor.Net tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Zagor.Net söz konusu talepleri otuz gün içerisinde sonuçlandıracaktır.

Sitemizin kullanımına devam etmek, bu politikayı kabul ettiğinizi gösterir. Politikayı kabul etmiyorsanız lütfen bu siteyi kullanmayın. Kayıt olurken gizlilik politikasını açıkça kabul etmenizi rica ederiz

Gizlilik Politikası’ndaki Değişiklikler

Zagor.Net Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Gelecekte değişirse bu politikadaki bilgileri incelemeniz ve yeniden kabul etmeniz istenebilir. Doğrudan iletişim kurulamaması durumunda, Güncel Politika Platform’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

Sitemizde ve tüm alt alan adlarımızda şahsınıza ait kişisel verilerin işlenmesi ve korunması süreçlerine hassasiyetle önem vermekteyiz. İşbu aydınlatma metni; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi ile ilgili Yönetmelikler, Tebliğler ve Kurul kararları doğrultusunda aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek ve sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu metinde; kişisel verilerinizi işleme amacımız, hangi kişisel verilerinizi hangi yöntemle, hangi hukuki sebebe dayanarak işlediğimiz, kimlere ve hangi amaçla aktarabileceğimiz ve sahip olduğunuz haklarınız konularında detaylı bilgilere yer verilmiştir. Bu sebeple; aydınlatma metnini dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

  1. Kişisel Verilerinizi İşleme Sürecindeki Temel İlkelerimiz ve Önceliklerimiz

Kişisel verilerinizi 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ile 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” kapsamında öngörülen usul ve esaslara uygun şekilde işleyerek korumaktayız. Kanun kapsamındaki “kişisel veri” ifadesinin yalnızca gerçek kişilere ait olan verileri kapsadığını, tüzel kişilere ait “kişisel veri” tanımlamasının olmadığını ayrıca bildirmek isteriz.

Kişisel verilerinizi; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru bir şekilde ve güncel olarak, belirli, açık ve meşru amaçlarımız doğrultusunda işlemekteyiz. Ayrıca kişisel verilerinizi; işlediğimiz amaçlarla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde ilgili mevzuatta öngörülen veya işlediğimiz amaç için gereken süre kadar muhafaza etmekteyiz.

Aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamındaki kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen otomatik yollarla veya veri kayıt sisteminin parçası olarak otomatik olmayan yöntemlerle işlenmektedir.

İşbu aydınlatma metninde yazılı kişisel veri işleme amacımız değiştiğinde veri işleme faaliyetine başlamadan önce aydınlatma metnini güncelleyerek bilgilendirme yükümlülüğümüzü yerine getireceğiz.

  1. Tanımlar

Okumakta olduğunuz Aydınlatma Metninde ve Kanun’da yer alan teknik terimleri daha anlaşılabilir kılmak adına 6698 sayılı Kanun’a uygun, açık ve sade şekliyle aşağıda sıraladık:

Kişisel veri: Kimliği belirli olan veya belirlenebilir gerçek kişiye ait her türlü bilgiyi,

Özel nitelikli kişisel veri: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini,

Veri sorumlusu: Kişisel verilerinizi işleyen, veri işleme amaçlarını ve yöntemlerini belirleyen, verilerinizi korumak üzere kurulan veri kayıt sistemi altyapısını hazırlayan ve yöneten sorumluyu,

Veri sorumlusu temsilcisi: Türkiye’de yerleşik olmayan veri sorumlularını Kanun’da belirlenen şartlarla temsile yetkili Türkiye’de yerleşik tüzel kişi ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiyi,

Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini, Kanun: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,

Kişisel verilerin silinmesi: Kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini,

Kişisel verilerin yok edilmesi: Kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini,

Kişisel verilerin anonim hale getirilmesi: Kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi işlemini,

ifade eder.

  1. Kişisel Verilerinizi İşleme Şartlarımız

Kanun’a göre kişisel veriler bazı istisnalar dışında ilgili kişinin açık rızası ile işlenebilmektedir. Açık rıza, belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rızayı ifade etmektedir. Açık rıza olmadan işlenebilen kişisel veriler şu şekildedir;

  1. Kanunlarda açıkça öngörülmesi

Gerek 5651 sayılı Kanun’a göre yer sağlayıcı olmamız sebebiyle doğan yükümlülüklerimiz, gerekse web sitemize üye olmanızla birlikte 6098 sayılı Kanun’a göre kurulan üyelik sözleşmesi kapsamında kanunlarda yazılı sebeplerle asgari düzeyde gerekli kişisel verileriniz açık rıza olmadan işlenebilir.

  1. Bir sözleşmenin kurulması veya ifası

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde kişisel verileriniz işlenebilir.

  1. Hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirebilmesi için zorunlu olması

Gerek adli makamlar gerekse idari makamlar tarafından bilgi ve belge talep edilmesi gibi sebeplerle hukuki yükümlülüğün yerine getirilebilmesi amacıyla kişisel verileriniz işlenebilir.

  1. Alenileştirilmiş veri

Kişisel veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması durumunda bu verilerin işlenmesi mümkündür.

  1. Hak tesisi, kullanılması ve korunması

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde kişisel verileriniz işlenebilir.

  1. Veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusu olarak Zagor.Net  meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması halinde kişisel verileriniz işlenebilir.

  1. İşlediğimiz Kişiler Verileriniz ve İşleme Gerekçelerimiz
 

Üyelik girişi gerçekleştirilmediğinde IP Adresi, Trafik Verisi, Çerezler, Kullanılan Cihaz, İşletim Sistemi ve Tarayıcı gibi kişisel verileriniz anonim olarak işlenmektedir. Bu veriler kişisel veri sahibi ile ilişkilendirilmeden, web sitemizin alt yapısının güçlendirilmesi, potansiyel üyelerimizi daha yakından tanımak gibi meşru menfaatlerimiz doğrultusunda anonim olarak işlenmektedir. Web sitemizi üyelik girişi yapmadan kullanmaya devam etmeniz halinde bu verilerin anonim olarak işlendiğini kabul etmiş sayılmaktasınız.

  1. Kişisel Verilerinizin Yurtiçi ve Yurtdışına Aktarılması (Paylaşılması)

Kişisel verilerinizi bu metinde yazılı işleme şartlarının yanında Veri sorumlusu ve yer sağlayıcı olarak kanunda belirtilen sebeplerle, hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla ve meşru menfaatlerimizle sınırlı olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında bulunan iş ortaklarımızla, partnerlerimizle, hukuki/ ticari çözüm ortaklarımızla ve adli/idari makamlarla paylaşmaktayız. Sayılan bu sebeplerle yaptığımız paylaşımlar Zagor.Net  denetiminde olup kişisel verilerinizin paylaşılması konusunda veri güvenliğinize en üst seviyede önem veriyoruz. Tüm paylaşımlarımız 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine uygun şekilde, yeterli önlemler alınarak ve yeterli koruma sağlanarak paylaşılmaktadır.

  1. Kişisel Verilerinizin Yurtiçine Aktarılması

Kişisel verilerinizi Yurtiçinde Netinternet Bilişim Teknolojileri AŞ bünyesinde bulunan sunucularımızda saklamak ve yedeklemek için bu firmayla paylaşmaktayız. Bununla birlikte kişisel verilerinizi web sitemizin alt yapısını onarmak, stabil kılmak ve geliştirmek için teknik ekip, yazılım uzmanları, altyapı uzmanları, veritabanı uzmanları, grafik tasarım ekibi gibi dış hizmet sağlayıcılarımızla ve hukuki ihtilafların yönetilmesi ya da başvurularınızın cevaplandırılması için hukuk birimimizle ve avukatlarımızla Kanun’a uygun şekilde paylaşmaktayız

Kişisel verileriniz reklam anlaşmaları, ticari kampanyalar için iş ortaklarımızla da Kanun’a uygun şekilde paylaşılmaktadır. Bunun yanı sıra 5651 sayılı yasadan kaynaklanan yükümlülüklerimizin ve sorumluluklarımızın yerine getirilebilmesi amacıyla idari/ adli makamlar tarafından talep edilmesi halinde kişisel verileriniz bu makamlarla da paylaşılmaktadır.

  1. Kişisel Verilerinizin Yurtdışına Aktarılması

Kişisel verilerinizi, aydınlatma metninde yazılı işleme taahhüdümüz ve ilkelerimiz kapsamında tüm gerekli güvenlik tedbirlerini alarak web sitemizin alt yapısını onarmak, stabil kılmak ve geliştirmek için yurtdışında bulunan teknik ekip, yazılım uzmanları, altyapı uzmanları, veritabanı uzmanları, grafik tasarım ekibi gibi dış hizmet sağlayıcılarımızla, reklam anlaşmaları, ticari kampanyalar için iş ortaklarımızla meşru menfaatlerimiz doğrultusunda Kanun’a uygun şekilde paylaşmaktayız.

  1. Veri Sorumlusu ve Veri Sorumlusu Temsilcisi

Kişisel verileriniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerleşik Veri Sorumlusu Zagor.Net sorumluluğunda işlenmektedir. Zagor.Net Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Veri Sorumlusu Temsilcisi MEHMET ÖZCAN tarafından Kanun’da yazılı konularda temsil edilmektedir. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi’ne ait iletişim bilgileri şöyledir;

E-Posta: [email protected]

 

  1. Veri Sahibi Olarak Bilgi Edinme Hakkınız, Başvuru Şekli ve Cevap
    1. Başvuru ve Esasları

6698 sayılı Kanun’un 11. maddesine ve 10.03.2018 tarihli 30356 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ’e göre veri sahibi olarak veri sorumlusu Zagor.Net Veri Sorumlusu Temsilcisi vasıtasıyla başvuru hakkına sahipsiniz. Başvurunuzu Türkçe yapmak kaydıyla bu haktan yararlanabilirsiniz. Başvuru yaparak aşağıda yazılı haklarınızı kullanabilirsiniz:

  • Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz.
  • Eğer kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin detaylı bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve verilerinizin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı (paylaşıldığı) üçüncü kişileri öğrenmeyi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteyebilirsiniz.

İşlenmesini gerektiren şartların ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilirsiniz.

  • Kişisel verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesi talepleriniz yerine getirildiğinde bu işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı (paylaşıldığı) üçüncü kişilere bildirilmesini isteyebilirsiniz.
  • İşlenen verilerinizin özellikle otomatik sistemler aracılığıyla analiz edilmesi sonucu aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğradığınızı düşünüyorsanız zararınızın giderilmesini talep edebilirsiniz.

 

Başvuru hakkınız kapsamındaki taleplerinizi; web sitemize üyelik sırasında girdiğiniz ve bu suretle veri kayıt sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanarak iletmeniz gerekmektedir. Yapacağınızı başvuruda;

  • Adınız, soyadınız,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz T.C. kimlik numaranız, yabancı uyruklu iseniz uyruğunuz, pasaport numaranız veya varsa kimlik numaranız,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresiniz,
  • Varsa bildirime esas başkaca elektronik posta adresiniz, telefon ve faks numaranız,
  • Talep konusu

yer almalıdır. Ayrıca, talep konunuza ilişkin bütün bilgi ve belgeleri başvurunuza eklemelisiniz. Yaptığınız başvuru e-posta adresimize iletildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul edilecektir.

  1. Başvurunuza Cevap

Veri sahibi olarak yaptığınız başvuruları etkin, hukuka ve dürüstlük kuralına uygun olarak sonuçlandırmak için gerekli ve yeterli her türlü idari ve teknik tedbirlerimiz mevcuttur. Yaptığınız başvuru neticesinde başvurunuz kabul edilir ya da gerekçesi açıklanarak reddedilir. Başvurunuz en kısa zamanda ve en geç 30 gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılarak başvuru sonucu; elektronik ortamda, başvurunuzu ilettiğiniz e-posta adresine gerekçelerimizle birlikte gönderilir. İşlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, 6698 Sayılı Kanun’un 13. maddesi ile Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 7. maddesinde yazılı ücret talep edilebilir. Başvurunuzun kabul edilmesi halinde en kısa sürede talep konusu işlem hakkında işlemin gereğini yerine getirerek bilgi vereceğiz.

  1. Yürürlük

Okumakta olduğunuz aydınlatma metni Zagor.Net web sitemiz için mevzuata uygun şekilde hazırlanmış olup ihtilaf halinde ya da uygulamadaki çelişkilerde 6698 Sayılı Kanun ve ikincil mevzuat düzenlemeleri dikkate alınacaktır. Aydınlatma metni, gereklilik halinde güncellenebilecek olup güncellendiğinde yeni aydınlatma metnine web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.